Proeverij Goos

Gepost op May 24, 2003 door

Te lang geleden was het, daar was iedereen het over eens. Dus de ouwe maten maar weer eens bij elkaar gemaild. Dat er van de dertien uiteindelijk maar zes kwamen opdagen, was historisch gezien een heel behoorlijke score.

Proeverij Goos werd het. De verwachtingen waren bij mij hoog gespannen, want eigenaar Huub is een rugbyvriendje van me en voorheen eigenaar van restaurant La Belle Epoque, waar het goed toeven en nog beter eten was (na de overname nog niet geweest, staat nog op mijn to do-lijst). Daarbij was ik bij de feestelijke opening geweest een paar dagen daarvoor, dus het hippe maarwatishet-rode interieur, de luxe loungehoek en de strakke nieuwe serveuses waren mij al opgevallen.

De idee achter de proeverij is dat alle gerechten het formaat hebben van een voorgerecht, dus een flinke kerel krijgt er wel drie weg. Meer smaken per avond dus. Er staan dan ook veel gerechten op de kaart.

Omdat we met een grote groep waren (tijdens het reserveren waren het er nog acht), was al bedisseld dat we zelf geen keuze hoefden te maken, maar dat le maƮtre ons een fijne selectie zou voorzetten. Geen probleem, want dat scheelt weer een hoop besluiteloosheid vooraf. Efficiƫntie voorop.

Terwijl wij ons vermaakten met een afwisseling van flauwe grappen, old-times anekdotes en achterklap, kwamen de dames van de bediening ons steeds weer verrassen met lekkernijen als oosterse kip en malse tonijnfilet. Zelfs de vega-hap werd door het carnivore gezelschap goed ontvangen. Duimen op naar de in-closet chef. De bediening was onwennig, hier en daar wat familiair maar in ieder geval vriendelijk.

Voor al dat moois betaal je wel wat, zo rond de vijftig euro de man, maar dan heb je wel goed en genoeg gegeten, wijntje derbie, helemaal rond. Ik ga er nog terug in ieder geval.

Ambiance: 8
Smaak: 8
Bediening: 6
Prijs/kwaliteit: 7.5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.