Hofman danst op donderdagavond

Gepost op May 30, 2003 door

Westside! Of was het nou Eastside?

Geen eten deze keer, maar drinken en dansen… Ome Leroy, hier al eerder besproken als vaste dj bij Family Affair in Tivoli, had ons al verschillende malen verzocht langs te komen op donderdagavond in Hofman, waar hij samen met dj-maatje Double J vanaf een uur of tien muziekjes draait in de stijlen ‘jazzy bossanova breaks, soulful deephouse en aanverwanten’ (rechtstreeks van de Hofmansite gejat). Nou durf ik me niet meer zo goed in Hofman te vertonen na een oud-en-nieuwavond waar ik als dj het publiek tot agressie aanzette door de steelbandversie van het Mission Impossible-thema te draaien, maar ome Leroy is een aardige gast en zijn dj-skills en muzieksmaak zijn boven elke twijfel verheven, dus dachten we: laten we dat maar eens ff checken.

Na wat opwekkende bakken cappuccino en dubbele espresso’s in ons aller cafe De Stad, werd het tijd om gedrieen (O., T., en ik) naar Hofman te verkassen. Ome Leroy was al geheel hyped-up aan het drummen en springen achter de 1&2’s en er ontstond zelfs weer een Yvonne Elliman duet van Leroy en O. Dolle pret!

Hofman heeft een mooi interieur (houten vloer, lekker hoog, grote bar) en een leuk terras. Het terras zat helemaal vol met voornamelijk hippe multimedia-brillen en hier en daar een hippe (ex-)student, te herkennen aan zijn rode broek. Gemiddelde leeftijd: rond de 30 – biologisch klokkenspel, dus.

We hebben lekker binnen gechilled waar Ome Leroy, dit keer zonder Double J, de vetste zwarte muziek van toen en nu ten gehore bracht. Helaas is de geluidsinstallatie van Hofman wat aan de magere kant, wat misschien de reden is waarom de dansvloer niet geheel was gevuld. Later op de avond, bij sluiting van het terras, werd het binnen natuurlijk voller en werden er ook meer danspasjes gepleegd.

Opvallend was dat veel van de multimedia-brillen blijkbaar naar Saturday Night Fever, the musical zijn geweest aangezien bij elke plaat die ook maar een beetje naar disco riekte, de wijsvingers schuin naar boven werden gestoken. Nu ja, er was in ieder geval plezier! Opvallend was dat het personeel het meest enthousiast aan het dansen was – goede arbeidssfeer dus. Qua muziek kwamen onder andere Stevie Wonder, Blaze, Justin Timberlake, Basement Boys en Dayton voorbij – knallen!

De drankjes waren wat aan de dure kant, 2 oiro voor een Amsterdammertje met Grolsch… Helaas was de bar ook niet voorzien van de wat wildere drankjes, dus geen Murphy’s, en al helemaal geen cranberry- of ananassap of Dr. Pepper. Dat werd dus maar weer de oude vertrouwde wodka-jus met en zonder ijsblokjes. Op een gegeven moment ging de tent dicht, dus zijn we maar weer naar buiten gestrompeld. Al met al een gezellige avond, met niet al te veel dansen, voornamelijk door het iets mindere geluidssysteem en de ietwat belegen bezoekers, maar wel met moddervette muziek. Kan best wel wat worden daar!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.