Eigen Schuld

Gepost op May 28, 2003 door

Gisteravond maar weer eens in eetcafe Eigen Schuld aan de Nachtegaalstraat gegeten. Waarom ook niet? ES is een van de weinige ‘tenten’ in Utrecht die geen belachelijke prijsverhogingen hebben doorgevoerd met de komst van de uiro en het gebodene smaakt altijd (naar kaas). Het cafe heeft zijn aparte naam gekregen van de Utrechtse horeca-tycoon die de tent een paar jaar geleden kocht. De beste man was namelijk net gescheiden en volgens hem was dat voornamelijk zijn Eigen Schuld.

De clientele: voornamelijk studenten, afgewisseld met net-afgestudeerden die Belangrijke Zakenmijnheer/mevrouw spelen. Voor de amateur-socioloog valt er genoeg te beleven. Zo dacht ik 1 keer bij binnentreden (ik verkeerde in een alcoholische waas en het licht was filmisch) dat ik in een rolprent van Fellini was beland: aan de grote tafel zaten veertien identiek gekapte, geklede en gebekte studentes te kwebbelen dat het een aard had. Een bizar experiment op het gebied van genetische manipulatie? Nee, het dispuut Luctor et Orgasmus.

Ter zake! Het menu bestond gisteren uit tortellini gevuld met spinazie en kaas, een kaassaus, pijnboompitten, pastrami en nog iets. Erbij kregen we een ‘frisse salade’, zelf op smaak te brengen met de onovertroffen ES-dressing die overal in mini-beugelflessen op de tafels staat. Lekker hoor. Helaas werd het voorgerecht tegelijk met het hoofdgerecht opgediend, maar ach, dat is eigenlijk wel zo efficient ook. De rekening was wederom prettig laag. Hoewel, dat kwam natuurlijk ook omdat de koffie met cognac bij cafe De Stad zou worden genuttigd. Daarover vertel ik u echter weer een andere keer.

Ambiance: 7

Smaak: 7.5

Bediening: 7

Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.